Launchpad International

Vår misjon

Vårt ønske til norske gründere er at de tenker enda større! Det er en grunn til at tech-miljøet i Silicon Valley er så suksessfullt som det er. Kombinasjonen av innovasjon, disrupsjon og risikovillighet har skapt verdens største hub for gründere som utfordrer status quo og flytter grensene for hva som er mulig. Den høye konsentrasjonen av talenter og kapital, sammen med en kultur som fostrer innovasjon og heier på de som tør å tenke stort, er nok noe vi aldri vil kunne oppleve i Norge. Derfor tar vi heller med oss norske startups til Silicon Valley for å lære av de beste i verden.

Et internasjonaliseringsprogram for norske tech-startups og -scaleups

Om programmet

Launchpad International er et internasjonaliseringsprogram for norske tech-startups og -scaleups. Programmet ble først gjennomført i 2016 og har siden den tid bidratt til å skalere en rekke startups som har tatt steget internasjonalt. I programmet får deltakerne et dypdykk i blant annet internasjonaliserings- og vekststrategier som er med på å øke sannsynligheten for å lykkes i internasjonale markeder – raskere og bedre. Vi velger ut 3-4 selskaper som sammen med rådgivere fra Smart Innovation Norway og Fortress Fund drar til Silicon Valley.

Gjennom programmet får deltakerne verktøy, innsikt, rådgivning og kunnskap om internasjonal skalering. Vi hjelper selskaper med internasjonalisering gjennom introduksjoner til vårt etablerte nettverk i det amerikanske startup-økosystemet. Nettverket består av VC-er, lokale gründere, forretningsutviklere og akseleratorer.

Har du en ambisjon om å skape et globalt selskap bør du tenke internasjonalisering tidlig. Vi gjennomfører programmet kun én gang i året med en håndfull selskaper. Ikke la muligheten passere!

I vårt nettverk finnes blant annet

HVEM VI SER ETTER

Målgruppe

Vi ser etter norske tech-gründere med ambisjoner om å skape Norges neste unicorn. Søkere har helst etablert en solid posisjon i hjemmemarkedet og har begynt arbeidet med å etablere seg i internasjonale markeder.

Programmet tar som nevnt plass i Palo Alto, men det er ikke en forutsetning at USA er deltakernes målmarked. Kunnskapen, nettverket og erfaringen man sitter igjen med er ikke spesifikt tilpasset det amerikanske markedet og er overførbart til andre markeder.

Videre foretrekker vi at deltakerne har en B2B SaaS-forretningsmodell da vi og våre internasjonale partnere besitter mest kompetanse og investerer innen dette feltet.

FORVENTNINGER

Dette kan du forvente av oss

Investorer: Pitch til et lukket miljø av profesjonelle amerikanske VC-er.

Nettverk: Bli kjent med sentrale aktører i det amerikanske startup-økosystemet, inkludert potensielle samarbeidspartnere, mentorer, rådgivere og bransjeeksperter.

Innsikt: Få innsikt i hva som kreves og forventes av investorer samt forretningskultur.

Hands-on rådgivning: Basert på egen erfaring fra Silicon Valley bistår vårt team med 1-til-1-rådgivning innen internasjonalisering.

Opplevelse: En uforglemmelig tur med godt selskap som gir ytterligere motivasjon til å lykkes som gründer.

15. AUGUST

FØR AVREISE

Før avreisen arrangeres en heldags fysisk samling der årets deltakere samles. Her vil deltakerne få en omfattende innføring i internasjonalisering, med fokus på det nødvendige før reisen. Under samlingen trekker vi inn andre gründere som vil dele sine egne erfaringer og beste praksis når det gjelder internasjonalisering. I tillegg vil vi som gjennomfører programmet dele innsikt og praktiske tips basert på tidligere gjennomføringer.

2. - 9. SEPTEMBER

PROGRAMMET

I løpet av disse åtte dagene arrangerer vi møter med investorer, ressurspersoner og andre gründere. Dette gir deltakerne en unik mulighet til å presentere for investorer og bygge et nettverk av ressurspersoner som kan være til hjelp under internasjonaliseringen. I helgen arrangerer vi en spennende aktivitet i Napa Valley, etterfulgt av et besøk ved California State University Monterey Bay. Her får deltakerne anledning til å presentere en problemstilling for Business Majors. Studentene vil deretter frem mot nyttår jobbe med problemstillingen som en del av eksamen i International Business. Gjennom mesteparten av programmet vil vi ha felles lunsj og middag enten med oss i Smart Innovation Norway / Fortress Fund eller våre samarbeidspartnere.

10-12. September

Verdens største event for SaaS gründere – SaaStr!

10 000+ SaaS-ledere, grunnleggere og VC-er kommer sammen for SaaStr Annual 2023, verdens største SaaS-fellesskapsbegivenhet på planeten:

  • 3 hele dager med over 100 sesjoner fra verdenskjente grunnleggere og lovende up-and-comers

  • 250+ foredragsholdere fra de beste SaaS-selskapene over hele verden

  • 1000+ nettverksmøter, AMA-er, mentormøter, 1-til-1 sesjoner og felles diskusjoner

  • 750+ VC-er til stede, med mulighet for 1:1 møter gjennom matchmaking

Praktisk informasjon

Programmet inneholder som vist over en introduksjon til tematikken internasjonalisering i Norge og et opphold i Palo Alto. Deltakeravgiften er på kr. 40 000 for de som er medlem i inkubatoren til Smart Innovation Norway og kr. 50 000 for de som ikke er medlemmer. Takket være våre sponsorer er deltakeravgiften kraftig substituert. Kostnader slik som reise, opphold og billetter til SaaStr dekker de enkelte deltakerne selv.

Programmet gjennomføres hovedsakelig i Bay Area, men vi kommer til å tilbringe én dag i San Francisco og Monterey. Det er derfor anbefalt å booke Airbnb/hotell for hele oppholdet i Bay Area, nærmere bestemt Downtown North. Mer informasjon kan oversendes ved behov.

Søk Launchpad International