Hvem vi er

Launchpad-programmene driftes av Smart Innovation Norway. Smart Innovation Norway er et non-profit forsknings- og innovasjonsselskap som jobber for det grønne skiftet og nye bærekraftige arbeidsplasser. Vi hjelper bedrifter og kommuner med anvendt forskning, innovasjon og kommersialisering.

Launchpad-programmene utvikles og gjennomføres av vår forretningsenhet kalt Venture.

Venture har som mål å utvikle og kommersialisere nye selskaper. Vi ser etter gründere med internasjonale ambisjoner som løser globale bærekraftsutfordringer.

Siden 2015 har vi jobbet med å skalere over 200 startups, scaleups og spinoffs. Det har vi gjort gjennom ulike akseleratorprogrammer og inkubasjonsprogram.

Med lang fartstid og kontinuerlig utvikling er vi rangert som et av de høyst presterende startup-miljøene i Norge.

"Programmet har hjulpet Apptivt med å konkretisere ideen vår og finne de viktigiste fokuselementene som vil hjelpe oss å angripe markedet og bidra til videre utvikling av selskapet."

Mattia Lerario, CEO Apptivt

"Programmet har hjulpet oss med å spisse verditilbudet, og virkelig forstå hvordan vi kan angripe markedet!"

Sander Knutsen, CEO Deveel

"Perfekt program for gründere som trenger grunnleggende kunnskap på hvordan man evaluerer marked og skalerer en startup, samt trenger å utvide sitt nettverk."

Erik Bonsaksen, CEO Metamanger

+150

bedriftspartnere

+600mNOK

hentet av porteføljeselskaper

+220

selskaper akselerert

+250

forskningspartnere

Energiteknologi


Startups innen energisystemer er selskaper som fokuserer på å utvikle nye og innovative løsninger for energibransjen. De har som mål å skape teknologidrevne produkter og tjenester som kan hjelpe til med å generere, distribuere og administrere energi på en mer effektiv og bærekraftig måte.

Klimateknologi


Startups som fokuserer på å utvikle og tilby innovative løsninger på miljøutfordringer som klimaendringer, energieffektivitet og reduksjon av forurensning. Disse oppstartsbedriftene har som mål å tilby bærekraftige, rene og fornybare energikilder, samt produkter og tjenester som er miljøvennlige.

Anvendt kunstig intelligens


Startups som bruker kunstig intelligens (AI)-teknologi og metoder for å utvikle nye produkter og tjenester, automatisere prosesser og løse problemer. Disse oppstartsbedriftene har som mål å utnytte kraften i AI for å skape innovative løsninger i ulike bransjer.

"Under Launchpad fikk jeg utviklet min idé og oppnådde større forståelse av verditilbud og forretningsmodell."

Patrik Knutsson, CEO Tangerin

"Et godt program som passet selskapet vårt bra. Vi kom ut av launchpad som en mer etablert bedrift med klarere budskap og verdiforslag enn da vi kom inn."

Lars Lillevold, CEO Puls-R

"Launchpad har hjulpet oss å strukturere forretningen vår bedre! Veilederne er veldig dyktig og gode å sparre med! "

Michel Wolfstirn, CEO SquareRoot

Hvorfor Launchpad?

 • 1. Go-to-market-strategi og investorklargjøring

  Mentorteamet har gründererfaring og vet hvordan dette kjennes på kroppen. Vi jobber sammen slik at dere er best mulig rustet til å møte marked ved å fokusere på de riktige elementene til rett tid. Vi tilfører kompetanse, verktøy og metoder for beste praksis, og guider dere gjennom arbeidet med både felles samlinger og 1-til-1 med deres mentor.

 • 2. Finansiering

  Gjennom deltakelse i Launchpad vil du kunne bli investorklar. Det betyr at du er forberedt i møte med potensielle investorer og virkemidelapparatet, og har en bedre forståelse av hva de ser etter i ditt selskap. Vi har et bredt nettverk av investorer, som ønsker å bidra i startups med både kapital og kompetanse. Vår investeringsarm Fortress Fund, et tidligfase-fond, er alltid på utkikk etter gode caser.

 • 3. Ta del i økosystemet rundt Smart Innovation Norway

  Smart Innovation Norway er en stor aktør i innovasjonssystemet. Vårt nettverk består av klynger, corporate-partnere, forskningsorganisasjoner. Internt har vi tre forretningsenheter fordelt på Research, Venture og Communities. Ved deltakelse i et av våre programmer vil dere kunne ta del i økosystemet, lære hvordan dere kan nyttiggjøre nettverket og finne potensielle kunder, samarbeidspartnere og investorer. Etter endt program vil det også være mulighet å fortsette samarbeidet i vår inkubator/pre-inkubasjon.

 • 4. Innovasjon skapes i samarbeid

  Å være gründer er en svært krevende prosess, men det er mindre krevende å gjøre det sammen med oss. I Launchpad-programmene får man sparringspartnere, unngår fallgruvene, deler erfaring med andre i samme situasjon og lære beste praksis fra mentorene. Våre mentorer har senioriteten dere kan stole på. De har lang fartstid og kunnskap man kan lene seg på.

"Launchpad gave LeadX the perfect launch. We quickly tested and improved our concept, and in December 2018 we traveled to Silicon Valley with our advisor from Smart Innovation Norway, Lorenzo Ruscelli"

Tom Aas. CEO LeadX

"Through Launchpad, we were challenged to think more about the business side of our startup. The program also helped us improve our business case and see how we can make money from our concept."

Charlotte Aschem, CEO TotalCtrl

"Launchpad helped us refine our message and learn how to communicate with customers. In addition, we expanded our network of entrepreneurs, businesses and municipalities."

Kris Riise, CEO Unloc

Vårt team

Thomas Hansen

Project Coordinator
Smart Innovation Norway

Celine Zapffe

Customer Success Manager
Smart Innovation Norway

Matias Heggdal

Program Manager
Smart Innovation Norway

Lorenzo Ruscelli

Head of Venture
Smart Innovation Norway

Sandra Widlund

Community Manager, Sarpsborg Innovasjon (SPIN)
Smart Innovation Norway

Inge Michael Bilet

Senior Business Developer
Smart Innovation Norway

Ørjan Rolness

Senior Business Developer
Smart Innovation Norway

Mikael Melitshenko

Head of Incubator
Smart Innovation Norway

Roy Einar Angell

Senior Business Developer
Smart Innovation Norway

Ståle Bjørnstad

Senior Business Developer
Smart Innovation Norway

Tom Vito

Senior Business Developer
Smart Innovation Norway

Våre partnere

Gratis ressurser

Presenter din startup: Tre modeller for å gjøre inntrykk

Å presentere oppstartsbedriften din på en engasjerende måte er nøkkelen til å vekke interesse og tiltrekke investeringer. Uansett om du har et innovativt produkt eller en banebrytende idé, er det viktig å kunne kommunisere visjonen din på en måte som fanger oppmerksomheten til lytteren. Her er tre modeller som kan hjelpe deg med å fremstå […]